Екскурсія у "Тернопільводоканал"

А Ви досі думаєте, що вода у крани тернополян потрапляє з Тернопільського озера? Ось і ні! У цьому переконалися учні гуртка «Робознавці» відвідавши 9 жовтня комунальне підприємство "Тернопільводоканал". 
Розпочалася пізнавальна екскурсія ще з двору підприємства. Адже, саме там, під відкритим небом знаходиться музей старого обладнання водопровідної та каналізаційної системи: пожежні гідранти, насоси, колонки, люки, засувки, …

З розповіді Наталі Турчин, фахівця зі зв'язків з громадськістю та пресою, гуртківці дізналися, що система водопостачання м.Тернополя здійснюється з артезіанських свердловин і складається з двох водозаборів: “Тернопільський” та “Верхньо-Івачівський”. З водозабору “Тернопільський” вода подається на мікрорайон “Новий світ” та частково центр Тернополя. З водозабору “Верхньо-Івачівський” – на всі решта мікрорайони Тернополя. 

У хімічній лабораторії юних споживачів познайомили з «шляхом», що проходить вода перш чим потрапити до наших домівок, продемонстрували окремі аналізи води (визначення жорсткості води, заліза у воді, групи бактерій).

Наш екскурсовод нагадала учням наскільки є важливою вода у повсякденному житті та про бережливе ставлення до неї. А наостанок, дала робознавцям завдання: розробити заходи захисту водограїв від вандалів. Адже, у місті є близько 20 фонтанів, які зазнають збитків від недобросовісних громадян.

0 коментарі:

Дописати коментар